Navaljni: Moja moćna zločinačka organizacija raste

Svet 25. maj. 202113:01 > 13:02
Podeli:
Krecenje grafita Aleksej Navaljni
Krečenje grafita Aleksej Navaljni Foto:Tanjug/AP Photo/Ivan Petrov

Ruski opozicionar Aleksej Navaljni rekao je danas da je predmet tri nove istrage, dok poslednjih nedelja raste pritisak na njegov pokret i njegove pristalice.

Navaljni je na Instagramu rekao da je optužen za proneveru „svih donacija“ njegove antikorupcijske organizacije, za formiranje grupe „koja podriva prava ljudi“ i za vredjanje sudije na nedavnom sudjenju.

On tvrdi da ga je u ćeliji posetio inspektor moćnog Istražnog odbora, zaduženog za krivične istrage.

„Rekao mi je da se u našoj dragoj Rusiji vodi istraga o tri nova slučaja. I njima se bavi 21 istražitelj na najvišem nivou. I za svakog od njih, ja sam zločinac. Moja moćna zločinačka organizacija raste. Činim sve više i više zločina“, naveo je Navaljni, dodajući da je „genije“ podzemlja.

Navaljni, koji je zatvoren u januaru po povratku u Rusiju nakon trovanja za šta optužuje Kremlj, osudjen je na dve i po godine zatvora zbog slučaja prevare što opozicija osudjuje.

On je u aprilu štrajkovao gladju zbog uslova u zatvoru. Od hapšenja nakon čega su izbile masovne demonstracije, ruske vlasti su pojačale pritisak na antikorupcijski pokret Navaljnog, posebno kako se bliže parlamentarni izbori u septembru.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar