Nastavnica iz Kazanja svojim telom zaštitila dete od ubice

Svet 12. maj. 202115:05
Podeli:
Kazanj Foto:Tatarstan Presidential Press Service via AP

Mlada nastavnica engleskog jezika Elvira Ignatjeva nije oklevala da zaštiti svoje đake, kada je 19-godišnji Ilnaz Galjavijev upao u školu u Kazanju i počeo da puca na svakog ko mu se našao na putu. Ona je jedna od ukupno devet žrtava jučerašnje pucnjave u školi.

PROČITAJTE JOŠ:

Kada je začula pucnjavu, odmah je istrčala na hodnik kako bi spasila đake.

„Zbogom“, poručila im je i hrabro se suočila sa napadačem, zaštitivši svojim telom jednog od svojih đaka.

Elvira je imala 26 godina, a njene kolege se danas, dan posle tragedije, opraštaju od nje u suzama.

„Rekla je deci: ‘Zbogom’. Prvu metak odmah ju je pogodio u glavu. Napadač je potom nastavio da puca na decu“, pričaju kolege a prenosi portal kp.ru.

Foto:Oleg Kazanzev / Sputnik / Profimedia

Nastavnica je danas sahranjena, a učenici i ostali nastavnici koji su se u velikom broju okupili na groblju, ne mogu da veruju da nje više nema.

„Bila je veoma dobra, uvek nas je ‘pokrivala’ kod direktora. Ako bismo nešto i pogrešili molila nas je da to bude poslednji put“, pričaju učenici.

Svi je pamte kao dobrog čoveka, orijentisanog ka cilju. Sa svojih 26 godina ona je na lokalnom konkursu „Nastavnik godine“ zauzela drugo mesto i spremala se na takmičenje na državnom nivou.

Kazanj Foto:The Investigative Committee of the Russian Federation via AP

Podsetimo, u napadu je poginulo sedmoro dece i dvoje odraslih, dok je u bolnici 23 ranjenih. Dvanaestoro dece ima prostrelne rane. Šestoro dece je u teškom stanju, a dvoje u kritičnom.

Napadač je priveden.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar