Nasilna osveta narko klana iz Brazila za smrt svoga vođe

Svet 08. jun. 202109:41
Podeli:
Brazil policija
Brazil policija Foto:EPA-EFE/Andre Coelho

U Manausu, najvećem gradu brazilske države Amazonas, lokalne vlasti su naredile da se zatvore škole i ukine javni saobraćaj zbog talasa vandalizma i nasilja kriminalaca koje se svete za smrt navodnog vođe narko-klana koji je nedavno stradao u sukobu s policijom.

PROČITAJTE JOŠ:

U saopštenju lokalnih vlasti u Manausu navodi se da su se na meti kriminalaca našli autobusi gradskog saobraćaja, javne zgrade, banke i privatna vozila.

Zapaljeno je 21 vozilo, pa je guverner Amazonasa Vilson Lima prekjuče zatražio da se pošalju i rasporede jedinice Nacionalne garde, prenosi AP.

Talas nasilja je negativno uticao i na imunizaciju stanovništva u Manausu jer su zbog napada kriminalaca zatvoreni punktovi za vakcinaciju, a u tom gradu se još prošle godine pojavio zarazniji soj korona virusa.

Ipak, lokalni zvaničnici su izrazili nadu da će kampanja masovne imunizacije od danas biti ponovo nastavljena.

Ministar unutrašnjih poslova Amazonasa Luizmar Bonates izjavio je da je naređenje za napade kriminalaca upućeno iz jednog zatvora i potvrdio je da je u pitanju čin osvete za smrt narko-bosa Erika Batiste Koste, poznatog po nadimku Dadinjo, koji je poginuo u sukobu s policijom u Manausu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar