NASA objavila snimke požara u Evropi i na Balkanu FOTO

Svet 09. avg. 202112:41 > 12:41
Podeli:
Foto: Satellite image ©2021 Maxar Technologies via AP

NASA je objavila satelitske snimke požara koji haraju Evropom i Balkanom, na kojima se može videti i požar koji bukti kod Stoca već treći dan.

PROČITAJTE JOŠ:

S obzirom na to da se u narednim danima očekuju visoke temperature, prognoze za područja pogođena požarom nisu povoljne, prenela je sarajevska N1 tv.

Inače, prema najnovijim informacijama Operativnog centra Civilne zaštite (CZ) Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i dalje je aktivan požar na području opštine Stolac, i to na lokaciji Stolovi-Crnoglav.

Foto: Satellite image ©2021 Maxar Technologies via AP

Požar, koji je izbio 6. avgusta, proširio se prema naseljenim mestima Zaušje, Stupišta i Podosoje.

Gase ga vatrogasci i lokalno stanovništvo. Takođe, jutros u 07.00 sati izbio je požar na Rivinama, gde gori trava i nisko rastinje.

Foto: Satellite image ©2021 Maxar Technologies via AP

Požar u opštini Neum kod sela Zelenikovac i Hutova je ugašen, kao i požar na platou gornjeg Hrasna koji se širio prema kućama u selima Podkula i Dašnica. Vatrogasci su još na terenu i rade na saniranju požarišta.

Nisko raslinje, trava i otpad goreli su tokom jučerašnjeg dana i u Mostaru, Čapljini, Čitluku i Konjicu, dok je u opštini Rama, u Ripcima, gorela šuma.

Foto: Satellite image ©2021 Maxar Technologies via AP

Na pojedinim društvenim mrežama se može naći i mapa na kojoj je prikazano koliko deo Evije su zahvatili stravični požari. Sudeći po slikama, na početku je vatra zahvatila samo manje površine, a onda se ubrzo proširila na veći deo severnog dela ostrva.

Bonus video: Borba sa vatrenom stihijom na osrtvu Evija 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar