Nariškin: Britanija u slučaju Skripalj prikriva ranije laži

Svet 23. sep. 202110:36 > 10:37
Podeli:
epa06746496 (FILE) - Sergei Skripal (L) talks from a defendants cage to his lawyer during a hearing at the Moscow District Military Court in Moscow, Russia, 09 August 2006 (reissued 18 May 2018). According to media reports on 18 May 2018, Skripal, a former Russian intelligence officer, has been released from hospital after allegedly being poisened with nerve agent in Salisbury on 04 March 2018. EPA-EFE/YURY SENATOROV RUSSIA OUT / BEST QUALITY AVAILABLE

London nastoji da prikrije svoje prethodne laži i odvraća javnost od sramnog bekstva NATO iz Avganistana, podizanjem optužnice protiv još jednog ruskog državljanina u predmetu Skripalj, poručio je Direktor ruske spoljne obaveštajne službe (SVR) Sergej Nariškin.

PROČITAJTE JOŠ:

„Po mom mišljenju, to je pokušaj da se upotrebi još jedna laž da se prikrije ili podrži prethodna laž. Osim toga, s obzirom na nedavna dešavanja u Avganistanu, to je takođe možda pokušaj da se javnost odvrati od sramotnog bekstva, pre svega američkih trupa i njihovih saveznika, uključujući i Britaniju, iz Avganistana”, istakao je Nariškin na konferenciji za novinare, prenosi TAS S .

On je rekao i da je to je pokušaj da se javnost odvrati od činjenice da NATO više nije u stanju da održava bezbednost u različitim regionima sveta.

Britanska policija saopštila je u utorak da je prikupljeno dovoljno dokaza za optužbu protiv treće osobe u vezi sa istragom o napadu agensom Novičok na Sergeja Skripalja, bivšeg dvostrukog agenta Rusije koji je otrovan 2018. godine.

Treći osumnjičeni, poznat pod verovatno lažnim imenom Sergej Fedotov, navodno je agent ruske vojne agencije GRU i saučesnik još dva ruska državljanina koja su prethodno optužena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar