Napadač nožem ranio četiri osobe na Novom Zelandu, savladali ga prolaznici

Svet 23. jun. 202209:32
Podeli:
Foto: Tanjug/Michael Craig/New Zealand Herald /AP

Na Novom Zelandu napadač je danas ranio četiri osobe nožem, pre nego što su ga okolni prolaznici srušili na zemlju i tako zaustavili, saopštila je policija.

Zvaničnica policije navela je da je napad u Oklandu, koji je trajao manje od 10 minuta, bio nasumičan i da se osumnjičeni nalazi u pritvoru, prenosi Rojters.

Rečeno je da nema naznaka da je u pitanju zločin iz mržnje, jer su žrtve različitih polova, nacionalnosti i starosti, i naglašeno da je policija brzo reagovala, uhapsila počinioca i sprečila veći broj žrtava.

Navedeno je i da sve ranjene osobe imaju umerene povrede.

Foto: Tanjug/Michael Craig/New Zealand Herald /AP

Prolaznici koji su se zatekli na mestu incidenta krenuli su za osumnjičenim i opkolili ga nakon što je započeo napad, a jedan ga je oborio koristeći štake za hodanje, saopštila je policija.

Precizirano je da je muškarac nosio veliki nož i da je imao umerene povrede kada je uhapšen, kao i da je zbog toga hospitalizovan.

Novi Zeland je bio mesto dva nasilna napada nožem u supermarketima prošle godine, a jedan se vodi kao terorističko delo, dok istraga nije utvrdila motiv za drugi napad, prenosi Rojters.

PROČITAJTE JOŠ:

Prošlog septembra, muslimanski ekstremista inspirisan terorističkom organizacijom Islamska država ranio je petoro ljudi u supermarketu u Oklandu pre nego što je policija pucala i ubila ga.

Troje od njih zadobilo je teške povrede, a još dve osobe su povređene u napadu, ali su svi preživeli.

A u maju prošle godine, kupci i osoblje u supermarketu u Danedinu uspeli su da spreče izbezumljenog čoveka da povredi više lica, nakon što je u nasumičnom napadu nožem povredio četiri osobe, teško ranivši troje.

Napadač iz Danedina, 43-godišnji Luk Lambert, osuđen je na 13 godina zatvora, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: Krvoproliće u Oklahomi - napadač upao sa puškom u bolnicu

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Pratite nas na Google News

Komentari

Vaš komentar