Napad šipkom i ranjavanje nožem: Problematični Mandićev sin

Svet 09. jul. 202113:48 > 14:38
Podeli:
Andrija Mandić Foto: EPA/BORIS PEJOVIC

Vest o incidentu u beogradskom hotelu u kom su učestovali crnogorski političari iz Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, Mandićev sin Ilija i biznismen Dejan Sekulić odjeknula je regionom. Biznismen je optužio Mandićevog sina Iliju da mu je slomio nos, a svemu je prethodila žustra polemika sa Kneževićem. Iliji Mandiću ovo nije prvi incident zbog kojeg je intervenisala policija.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema Sekulićevim rečima, do incidenta je došlo u jednom beogradskom hotelu kada je Kneževiću prišao kod recepcije hotela i pitao ga „zašto ga je pominjao u Skupštini Crne Gore na nepristojan način“.

Sekulić, koji je ovdašnjoj javnosti postao poznat nakon hapšenja u istrazi poslovanja bankara sa poternice Duška Kneževića, tvrdi da je Knežević bio drzak i da je tada počela svađa. Zatim su se „uhvatili u koštac i pali, a razdvojilo ih je osoblje hotela“, ispričao je „Vijestima“. Sekulić je dodao da se potom vratio u salon hotela gde je sedeo sa prijateljima. Tada je navodno do njega došao Andrija Mandić sa sinom. Sekulić dodaje da mu je Mandićev sin prišao i da ga je udario šakom i slomio mu nos.

Biznismen tvrdi da je imao krvarenje, ali da nije hteo da čeka Hitnu pomoć već je sam otišao u zdravstvenu ustanovu. Dodaje da su mu konstatovane teške telesne povrede.

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu potvrdilo je za portal Nova.rs da je došlo do incidenta.

„Tražili smo povredne liste , video zapis, a ako postoji, i spisak sa podacima očevidaca, odnosno svedoka, ako ih je bilo. Nakon toga odlučićemo da li ima krivičnog dela ili prekršaja i protiv koga“, kažu u Tužilaštvu za Novu.

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Ranjavanja nožem i napad šipkom

Mlađi Mandić imao je problema sa policijom i pre pomenutog događaja u beogradskom hotelu. U javnost su dospela još dva incidenta sina lidera Demokratskog fronta, od kojih se jedan dogodio u vreme kada je bio maloletan.

U februaru 2013. godine, tada 16-godišnji Ilija Mandić bio je osumnjičen za pokušaj ubistva nakon što je teško povredio vršnjaka u tuči srednjoškolaca dogovorenoj preko društvene mreže Fejsbuk.

Crnogorska policija uhapsila je tada maloletnog Mandića zbog sumnje da je pokušao da ubije D.R. tokom tuče učenika Trgovinske i Ekonomske škole u Podgorici. D.R. je izboden nožem, nakon čege je hitno prebačen u Urgentni centar u Podgorici.

Andrija Mandić izjavio je tada za medije da se njegov sin slučajno zatekao na mestu tuče.

Sudija za maloletnike je mesec dana kasnije doneo odluku kojom je ukinuo pritvor Mandićevom sinu. Ilija Mandić napustio je Istražni zatvor u Spužu i branio se sa slobode.

U međuvremenu, učenik Boban Zajić (18) tvrdio je u februaru 2013. godine da su ga četiri policijska inspektora primorala da potpiše unapred pripremljenu izjavu u kojoj se navodi da je sin Andrije Mandića nožem izbo D.R.

Foto:EPA/BORIS PEJOVIĆ

„To je bila psihička tortura. Rekli su i da ću, ako ne kažem da je to uradio Mandić, otići direktno u zatvor. U strahu od zatvora, tužiocu sam ispričao sve ono što su mi u policiji kazali da moram reći“, objasnio je Zajić i dodao da su ga inspektori nagovarali da kaže da je dodao nož Mandiću.

Drugi slučaj dogodio se 2015. godine kada je Mandić, tada 19-godišnjak optužen da je šipkom napao maloletnog J.J. u Podgorici, inače sina policijskog službenika. Mandić je navodno udario J.J. metalnom šipkom u čelo i dvaput s leđa.

Mandić je negirajući navode optužnice naglasio kako nije nikakvim predmetom udarao J. J. već šakom, da su razmenili nekoliko udaraca i, gurajući se zajedno, pali na tlo. On je naveo da su se odmah po konfliktu pomirili i da ga je čak svojim automobilom povezao blizu njegove kuće.

Hapšen i Mandićev sinovac

Danilo Mandić, sinovac Andrije Mandića, uhapšen je u januaru ove godine u Podgorici po poternici koja je raspisana za njim u avgustu 2020. Poternica je raspisana nakon što je, prilikom racije, u jednom podgoričkom lokalu policija kod njega pronašla pištolj.

Kako su tada pisali crnogorski mediji, u avgustu 2020. godine izbila je svađa i tuča više osoba u podgoričkom lokalu „Riter“. Danilo Mandić je pretio pištoljem P.K. i njegovom drugu F.F, koji je uspeo da mu oduzme pištolj i da ga preda obezbeđenju kafića. Policiji je prijavljena tuča, nakon čega je identifikovan pištolj marke „frans polis“ kalibra 7,65 mm koji je imao metak u cevi. Danilo Mandić je od te noći bio u bekstvu.

Istražitelji su utvrdili da je pištolj registrovan na treću osobu, tačnije na kuma Andrije Mandića. Pištolj je Mandiću, kako je rečeno u izjavi pred policijom, kum ustupio pre nekoliko godina.

Povodom ovog slučaja saslušan je i Andrija Mandić. On je policiji potvrdio da je lično preuzeo pištolj, da to nije prijavio, kao i da je pištolj držao u svojoj kući u Zagoriču. Takođe, potvrdio je da ga je predao svom sinovcu Danilu.

Bonus video: Demonstracije u Beogradu 2020. godine

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar