Nakon sastanka sa Komšićem, Šmit izbegao novinare

Svet 14. sep. 202115:13
Podeli:
Kristijan Smit Christian Schmidt
Kristijan Šmit Foto:ELVIS BARUKCIC / AFP / Profimedia

Visoki predstavnik u BiH Kristijan Šmit izbegao je danas susret sa novinarima nakon sastanka sa predsedavajućim Predsedništva BiH Željkom Komšićem, na kojem je bio i šef Delegacije EU Johan Satler.

Pročitajte još:

Iz zgrade Predsedništva izašao je Satler, koji nije želeo da daje izjavu, a sat kasnije novinari su obavešteni da je i visoki predstavnik takođe napustio zgradu.

Tema ovog sastanka nije poznata kao ni ko ga je inicirao, a do njega je došlo nakon podignutih tenzija tvrdnjom da je ambasador Srbije u Sarajevu odbio da se odazove pozivu Komšića, a u vezi sa hapšenjem nekadašnjeg visokog funkcionera Federalnog MUP-a Edina Vranja, kojeg Srbija potražuje zbog sumnje da je počinio ratnih zločina u Goraždu tokom poslednjeg rata.

Sarajevski mediji preneli su da je ministarka spoljnih poslova u Savetu ministara BiH Bisera Turković s tim u vezi pozvala ambasadorku BiH na hitne konsulatacije.

Nije poznato da li je sastanku kod Komšića prisustvovao i Šefik Džaferović, a srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je ranije danas, komentarišući najnovija događanja, da Komšić i Džaferović nisu BiH.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar