Nakon potresa Sisku prete poplave, vanredne mere

Svet 01. jan. 202120:45
Podeli:
Foto:Nova S

Područja zahvaćena zemljotresom ugrožena su porastom vodostaja reka Save i Kupe, a proglašene su i vanredne mere protiv poplave. U toku je sanacija nasipa, izvestila je Uprava civilne zaštite MUP-a. Zbog zemljotresa jačine 6,2 stepena Rihterove skale, koji je u utorak pogodio šire područje Sisačko-moslavačke županije, napukli su nasipi i mostovi u Sisku.

„U područjima pogođenim zemljotresom porast vodostaja preti poplavama, oštećeni su neki odbrambeni objekti. Zato su za vodotok Save i Kupe proglašene vanredne mere protiv poplava. U toku je sanacija nasipa, a na nekim područjima se gradi i druga linija odbrane od poplava objavljeno je na Tviteru.

Naime, zbog zemljotresa jačine 6,2 stepena Rihterove skale, koji je u utorak pogodio šire područje Sisačko-moslavačke županije, napukli su nasipi i mostovi u Sisku. Glavni centar za odbranu od poplava saopštio je u sriedu da će proglasiti vanredno stanje na vodenim tokovima na području Siska.

„Levi savski nasip oko Siska, koji ima dosta oštećenja, pukao je na dva mesta na Palanjaku, u Hrastelnici i Galdovu, i kod mosta u naselju Brest“, rekle su ranije Hrvatske vode. Takođe su izvestili da je terenska kontrola primetila oštećenja na nasipu na ukupno sedam lokacija, a u četvrtak su započele hitne popravke na najkritičnijoj lokaciji u Galdovu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar