Podeli
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia

Španija beleži najveći porast broja novih zaraza koronavirusom u dva meseca, s najviše zaraženih u Aragoniji i Kataloniji.

Vlasti su izvestile o 580 novih potvrđenih zaraza u Španiji, 190 više nego u sredu. Prethodnog dana potvrđeno je 390 novih slučajeva, a najviše obolelih je u regionima Aragona i Katalonije.

Vraćena su ograničenja u nekim područjima Katalonije, uključujući karantin u okolini grada Ljeide kojim je pogođeno oko 160.000 ljudi, a najavljene su i nove mere u Barseloni.

Od 21. juna i ukidanja jednog od najstrožih karantina u Evropi, širom Španije izbilo je više od 170 lokalnih žarišta s Katalonijom kao epicentrom novih žarišta.

U toj regiji u četvrtak su zabeležene 142 nove zaraze, 51 više nego u sredu. U Aragoniji na istoku je broj zaraženih skočio sa 160 na 266, objavilo je ministarstvo zdravstva.

U Barseloni, glavnom gradu Katalonije, domu za 1,6 miliona ljudi i jednom od najposećenijih evropskih gradova, utrostručen je broj novozaraženih od prošle nedelje.

Vlasti su takođe nametnule neke restrikcije u okolini Barselone gde živi oko 260.000 ljudi.

Uvedene su neke restrikcije u nekim delovima Katalonije, a zvaničnici najavljuju da će mere morati da budu preduzete i u Barseloni, mada detalji nisu poznati.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar