Najbliži Trampov saveznik poručio: Donalde prihvati poraz

Svet 23. nov. 202013:43
Podeli:
Foto: EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Kris Kristi, veliki saveznik Donalda Trampa pozvao je danas aktuelnog predsednika da odustane od borbe i napora da preokrene izborni poraz, koji je doživeo na izborima trećeg novembra od demokrate Džoa Bajdena.

Bivši guverner Nju Džersija, Kristi nazvao je predsednikov pravni tim „nacionalnom sramotom“. Tramp je odbio da prizna izbore, iznoseći neutemeljene tvrdnje o široko rasprostranjenoj izbornoj prevari, piše BBC.

Pročitajte još:

Naime, predsednik Tramp odbio je da prizna izbore, iznoseći neutemeljene tvrdnje o širokoj izbornoj prevari.

Mnogi republikanci podržali su njegove pravne napore, a sve veći broj republikanaca s time se ne slaže. U subotu je Tramp pretrpeo veliki udarac u Pensilvaniji, nakon što je sudija odbacio tužbu Trampove kampanje kojom je želeo da poništi milione glasova pristiglih poslanih poštom u tu državu.

U presudi, sudija Metju Bren rekao je da su njegovom sudu predočeni „nategnuti pravni argumenti bez osnova i spekulativne optužbe“.

Taj potez utire put Pensilvaniji da kasnije u ponedeljak potvrdi Bajdenovu pobedu – izabrani demokratski predsednik tamo vodi s više od 80.000 glasova.

Donald Tramp Foto:EPA-EFE/JIM LO SCALZO

Međutim, Trampova kampanja žali se na presudu.

Predviđa se da će Bajden dobiti 306 elektora, a Tramp 232. To je mnogo više od 270 elektorskih glasova koliko mu treba za pobedu.

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar