Načelnica klinike: Amfilohijevo stanje ozbiljno, borimo se

Svet 30. okt. 202001:14 > 07:24
Podeli:
Mitropolit Amfilohije Foto: Medija centar Beograd

Načelnica pulmološke klinike KCCG dr Jelena Borovinić Bojović, istakla je u izjavi za sajt Mitropolije crnogorsko-primorske da se mitropolitovo zdravstveno stanje juče naglo pogoršalo zbog razvijanja pneumomediastinuma kao posledice obostrane difuzne upale pluća uzrokovane koronavirusom, na koji je mitropolit negativan već deset dana, kao i posledicom dugotrajne oksigene terapije.

„Nakon urađenog skenera pluća i plućnih arterija i napredovanja respiratorne insuficiencije Mitropolit je intubiran i postavljen na mod invazivne ventilacije na kojem se nalazi i u ovom trenutku. Stanje je ozbiljno, uključen je kompletan lekarski tim i pratimo neprekidno sve parametre. Hemodinamitski je stabilan i borimo se da tako i ostane“, izjavila je doktorka za MCP.

Podsetimo, u pojedinim medijima pojavile su se dezinformacije u vezi sa zdravstvenim stanjem Mitropolita Amfilohija.

Povodom navoda da je Amfilohije preminuo od posledica koronavirusa, ranije se oglasila i Mitropolija na svom sajtu: “Obavještavamo javnost da je u odnosu na današnji izvještaj nepromijenjeno. Problem koji je napravio pneumomediostinum – vazduh u sredogruđu je pod nadzorom ljekarskog tima koji od samog početka bolesti Visokopreosvećenog Mitropolita Amfilohija se brine o njegovom oporavku”.

I podgorički paroh Velibor Džomić potvrdio je ranije za Nova.rs da mitropolit nije preminuo.

“Naš monah je pored njega i nije istina da je mitropolit preminuo. Imamo grupu i stalno se čujemo oko njegovog stanja, tako da je laž da nas je mitropolit napustio”, rekao je Džomić za Nova.rs.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar