Na Tajvanu 16 novih slučajeva, najavljuju se stroge mere

Svet 12. maj. 202110:20
Podeli:
Foto: EPA-EFE/TAIWAN DEFENSE MINISTRY HAN HANDOUT

Tajvanska predsednica Cai Ing-ven pozvala je danas ljude da ne paniče zbog pojave 16 novih slučajeva KOVID-19, a vlasti su najavile uvođenje strogih mera kako bi se zaustavila dalja zaražavanja.

PROČITAJTE JOŠ:

Ministarstvo zdravlja je najavilo da bi na Tajvanu zbog pojave 16 novih lokalnih slučajeva moglo da usledi pooštravanje epidemiloških mera u narednim danima, što bi dovelo do zatvaranja neprioritetnih prodavnica, kako se broj infekcija Kovid 19 bude povećavao, prenosi Rojters.

Ministar Čen Šin Čung saopštio je danas i da će nove stroge mere važiti i za preduzeća koja će morati da se zatvore ako nisu u mogućnosti da ih sprovode,a građanima je poručio da zemlja ima dosta zaliha medicinske zaštitne opreme i da nema potrebe za pojačanom kupovinom, prenosi Tanjug.

U utorak su vlasti najavile planove za ograničavanje javnih okupljanja na pet u zatvorenom i 10 na otvorenom prostoru, kao posledicu žarišta bez jasnog izvora zaraze, što je neobično za ostrvo koje je dobro držalo pandemiju pod kontrolom.

Predsednica Cai Ing-ven pozvala je stanovništvo na smirenost i najavila da će zbog nepovoljne epidemiološke situacije i najavljenih mera održati konferenciju za novinare danas u toku dana,a referentni indeks na berzi pao je više od 8 odsto zbog zabrinutosti oko novih slučajeva, iako je broj infekcija još uvek relativno mali.

Tajvan je zatvorio svoje granice na početku pandemije i ima veoma strog sistem za traženje kontakata i karantin, pa je ukupan broj slučajeva 1.210, sa 12 potvrđenih smrtnih slučajeva od Kovid 19.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar