Neočekivan prizor u Tasmaniji: Sneg pred letnju sezonu FOTO

Svet 15. nov. 202109:37 > 09:45
Podeli:
Foto: Nick Monk/via REUTERS

Australijski grad Hobart u petak je zabeležio najnižu novembarsku temperaturu u poslednjih 68 godina, saopštio je Biro za meteorologiju Australije.

Pročitajte još:

Prema preliminarnim podacima, nekoliko rekorda novembarskih minimalnih temperaturnih oboreno u nedelju uveče, nešto više od mesec dana pre početka leta, kao i neki rekordi minimalne temperature u kasnoj sezoni.

„Što se tiče Hobarta, 2,9 stepeni Celzijusa u 05.39 ujutro je najhladnija temperatura zabeležena u mesecu novembru još od 1953. godine, a to je bilo pre 68 godina“, navodi ta agencija za meteorologiju.

Agencija je izvestila da je sneg pao širom ostrva i to i na relativno niskim nadmorskim visinama, iako se očekivalo da će se povući na veće nadmorske visine tokom dana.

„Imali smo izveštaje o predgrađima Hobarta koji su na nadmorskoj visini od oko 200 ili 300 metara, bilo je snega koji je napadao na tim uzvišenjima“, rekla je prognostičarka Belinda Haus.

Ona je dodala da je već poznato da proleće na Tasmaniji može doneti mešavinu toplijeg vremena i hladnijih zimskih perioda.

Letnja sezona u Australiji počinje 1. decembra.

BONUS VIDEO: Sneg koji se obrusava

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar