Digao branu, spasio pola Zagreba pa završio na policiji

Svet 25. jul. 202021:18 > 21:20
Podeli:
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Nakon snažnog nevremena koje je u petak naveče pogodilo grad Zagreb i prouzrokovalo bujice i poplave na području centra grada i šire, na društvenim mrežama pojavila se snimka građana iz naselja Trnje koji su provalili u taj objekat te su otvorili odvod i ispustili nagomilanu vodu. Građanin koji je ušao u stanicu Hrvatskih voda i digao branu čime je spasio polovinu grada od poplave, završio na policiji.

Jedan od njih Domagoj Vorberger objasnio je za medije zbog čega su to uradili.“Kontaktirali smo bezbroj brojeva, niko se nije javio jer je bilo zauzeto, što je za neke bilo razumljivo jer je celi grad bio u haosu. Nismo glupi, nismo ušli bez razloga jer nemamo zašto da uđemo. Dogodila se jedna postapokaliptična situacija – metar i po vode leti  iz šahtova. U roku od 10 minuta bile bi poplavljene kuće. Stariji sugrađani su nam dojavili da su već imali takve situacije i da su provaljivali unutra jer niko od nadležnih nije dolazio“, ispričao je.

Dodao je da su praktično rizikovali svoje živote ulazom u stanicu.

“Moj komšija Tihomir Blagus je digao branu i spasio pola grada. Ta voda je otišla i u roku od 10 minuta sve je bilo suvo. Mi smo unutra ušli bosi i pod pretnjom strujnog udara jer je neka žica iskočila. Radili smo to stihijski, da spasimo živote i imovinu ljudi ovde“, poručio je.

Meštani su dodali kako je spomenuti Tihomir Blagus trenutno u policiji.

“Rekli su da do sutra mora čekati sudiju za prekršaje“, rekao je Mladen Božić.

Foto: TANJUG/ FOTO HINA/ ADMIR BULJUBASIC/ nr

 

 

Javio se i Grad Zagreb

 

Gradska Uprava Grada Zagreba saopštila je u subotu da brana za ispust potoka „Kuniščak“ u reku Savu nije u nadležnosti Vodoopskrbe i odvodnje Grada Zagreba, nego Hrvatskih voda.

Nakon snažnog nevremena koje je u petak naveče pogodilo grad Zagreb i uzrokovalo bujice i poplave na području centra grada i šire, na društvenim mrežama pojavila se snimka građana s Trnja koji su provalili u taj objekt te su otvorili odvod i ispustili nagomilanu vodu.

Gradska Uprava naglasila je kako Hrvatske vode brinu i održavaju taj objekt.

Građanin koji je provalio u stanicu Hrvatskih voda i dignuo branu završio na policiji

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar