Na granici SAD-a i Meksika čeka skoro 100.000 migranata

Svet 06. mar. 202100:13
Podeli:
Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA

Na granici između Sjedinjenih Država i Meksika agenti su u februaru zadržali gotovo 100.000 migranata. Džo Bajden je po preuzimanju dužnosti 20. januara potpisao ukaz o obustavljanju izgradnje zida na granici sa Meksikom.

Agenti američke granične patrole uhvatili su u sredu više od 4.500 migranata koji su prešli američko-meksičku granicu, što je znak da bi ilegalni ulasci mogli rasti u martu.

 

Brojke pokazuju da sve više migranata pristiže na jugozapadnu granicu SAD-a dok demokratski predsednik Džo Bajden pokušava da povuče neke od restriktivnih politika bivšeg predsednika Donalda Trampa.

Sve veći broj dece koja na granicu stižu bez roditelja ili zakonskog staratelja prisilio je američke zvaničnike da traže rešenja za smeštaj migranata i preduzmu korake kako bi ubrzali njihovo puštanje sponzorima u Sjedinjenim Državama.

Džo Bajden je po preuzimanju dužnosti 20. januara potpisao ukaz o obustavljanju izgradnje zida na granici sa Meksikom, kao i o ukidanju zabrane ulaska u SAD državljanima nekih većinski muslimanskih zemalja, što su bile odluke Trampove administracije.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar