Podeli
Foto: Printscreen/YouTube/Agencija DAN

SDA-ov kandidat za načelnika Travnika Mirsad Peco preminuo je u Bolnici za plućne bolesti u Travniku usled posledica izazvanih koronavirusom, a nakon toga niko iz Centralne izborne komisije (CIK) nije znao da objasni pravnu poziciju koja ostaje nakon ovoga.

Opštinska izborna komisija Travnik nije mogla da komentariše šta dalje sledi prema Izbornom zakonu BiH, jer je ovo prvi slučaj smrti kandidata za načelnika na dan lokalnih izbora u BiH.

“On je jutros preminuo i praktično, ko glasa za njega to je bačen glas. Od ovih koji su ostali na kandidatskoj listi, ko dobije najviše glasova pobeđuje. Ovde će se bez njega utvrđivati broj glasova za ostale kandidate”, kazao je za agenciju Anadolija politički analitičar Vehid Šehić, nekadašnji član Centralne izborne komisije BiH.

Istakao je da se, uprkos smrti kandidata, izborni proces normalno nastavlja.

Mirsad Peco je preminuo u Bolnici za plućne bolesti u Travniku, na dan kada se održavaju lokalni izbori u BiH.

Kako javljaju mediji, njegovo stanje proteklih dana bilo je stabilno sve do danas, kada je usled posledica izazvanih koronavirusom preminuo u travničkoj bolnici.

U Bosni i Hercegovini danas se održavaju lokalni izbori u svim gradovima i opštinama, osim u Mostaru gde su zakazani za 20. decembar.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar