Muzičari iz CG: Molimo NKT da ukine meru, moramo da radimo

Svet 13. jul. 202016:41
Podeli:
Foto:Shutterstock

Zašto je samo muzičarima zabranjena mogućnost da obavljaju svoju delatnost, kad imamo prostore u kojima borave ljudi, u kojima se čuje muzika sa zvučnika, da baš muzičari budu opasnost za širenje epidemije, navodi se u saopštenju Estradnih umetnika i izvođača Crne Gore.

Oni su pozvali Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) da nađe način da se prevaziđe krizna situacija i održi estradno umetnička delatnost u Crnoj Gori.

„Pretpostavljamo da se samo radi o nesmotrenosti, ne zlonamernosti NKT-a, pa ih molimo da ovu odluku preinače u neki drugi oblik, koji će omogućiti da muzičari ostvaruju, pa i manje honorare, shodno radnom vremenu ugostiteljskih objekata“, saopšteno je u dopisu Estradnih umetnika.

Oni su pored NKT-u isto pitanje uputili kancelariji Svetske zdravstvene organizacije u Crnoj Gori, kancelariji EU, Vladi Crne Gore.

„Interesuje nas da li je zabrana samo nama da obavljamo svoju delatnost donela željeni efekat i kad možemo očekivati razrešenje iste“, navodi se u saopštenju.

NKT je ranije zabranio na celoj državnoj teritoriji u ugostiteljskim objektima zabavno-muzički programi: koncerti, živi nastupi muzičara i grupa, nastupi DJ izvođača i slično.

Komentari

Vaš komentar