Muzeji u Veneciji otvaraju vrata posle godinu dana

Svet 28. apr. 202110:32 > 10:37
Podeli:
Foto:EPA-EFE/FABIO MUZZI

Nakon više od godinu dana zaključanih vrata, muzeji i galerije u Veneciji otvaraju vrata posetiocima.

PROČITAJTE JOŠ:

Agencija Ansa javlja da čuvena galerija „Pegi Gugenhajm“, danas prima prve posetioce koji su rezervisali karte unapred. Postavljena je izložba u čast 1.600 godina postojanja grada na vodi.

Za danas je predviđeno i otvaranje Duždeve palate i Muzeja Kavur, a i umetnička galerija Akademije danas će, nakon jednogodišnje pauze, primiti prve posetioce, prenosi Tanjug.

„Veoma je važno da nakon što smo predugo ostali zatvoreni i bez posetilaca postepeno otvaramo muzeje i galerije. To je znak nade. Svi smo umorni i obeshrabreni, i dobro je da otvorimo za publiku kulturne ustanove jer su deo našega identiteta i svakdnevnog života“, rekla je za agenciju direktor umetničke galerije „Pegi Gugenhajm“, Karol Vail.

Sve strukture koje se otvaraju primiće posetioce uz strogo poštovanje anti-kovid mera unapred obezbeđena rezervacija, obavezno nošenje zaštitnih maski, ograničen broj posetilaca raspoređenih u smene i poštovanje fizičkog razmaka među osobama.

Za posetioce iz drugih delova Italije, pre prelaska regionalnih granica ili putovanja vozom, obavezno je imati negativan test na kovid19.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar