MUP: Očekuje se da će požar u Virpazaru danas biti ugašen

Svet 21. sep. 202019:48
Podeli:
Foto: Shutterstock

U toku je gašenje jedinog aktivnog požara na području Virpazara i očekuje se da će tokom dana biti ugašen u potpunosti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova - Direktorata za vanredne situacije. U gašenje ovog požara uključeni su pripadnici službe zaštite i spašavanja opštine Bar i Avio-helikopterske jedinice (jedinice za gašenje požara iz vazduha) Direktorata za vanredne situacije MUP-a sa tri aviona tipa Air tractor, a, kako je rečeno, ukoliko bude potrebe, zatražiće međunarodnu pomoć.

„Što se tiče stanja požarišta u Virpazaru, ono je takvo da su naši kapaciteti dovoljni da ugase požar i stave ga pod kontrolu. Takođe, informišemo da, u slučaju potrebe, međunarodnu pomoć možemo tražiti bilateralno, putem Mehanizma civilne zaštite EU, kao i kroz NATO. Nesumnjivo da je Crna Gora kredibilan i pouzdan partner pomenutih međunarodnih organizacija i da bi ta pomoć stigla u realnom roku u slučaju potrebe“, navodi se u saopštenju Direktorata.

Kako kažu iz Direktorata za vanredne situacije, u prethodnom periodu koji je označen kao period sa povećanim požarnim rizikom preduzete su sve potrebne aktivnosti na gašenju požara na otvorenom prostoru.

„Svakodnevno su angažovani kapaciteti jedinica lokalnih samouprava – vatrogasno-spasilačkih jedinica u Centralnom i Primorskom regionu Crne Gore. Takođe, angažovani su resursi Avio-helikopterske jedinice koji su gasili požare na otvorenom prostoru u Podgorici, Danilovgradu, Nikšiću, Cetinju, Baru i Ulcinju“, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar