Motociklista bežao policiji, pa izazvao saobraćajku VIDEO

Svet 19. jun. 202111:40
Podeli:
Motociklista autoput brza voznja
Foto:Screenshot/Youtube/Kanal MUP-a RH i policije

Pre dva dana nešto posle 15 sati posadu policijskog presretača kod tunela sv. Kuzam pretekao je motociklista, koji se kretao u smeru Hreljina i na kojem je uočeno da je deo registracije prekriven nalepnicom.

PROČITAJTE JOŠ:

Kako je objavila policija, u nameri zaustavljanja vozača motocikla policijski službenici posade policijskog presretača upotrebili su svetlosne i zvučne znakove za zaustavljanje, na koje se vozač oglušio pa je nastavio vožnju, povećavajući brzinu kretanja motocikla, prenosi Index.hr.

Izmerena je brzina kretanja spomenutog motocikla od 192 do gotovo 200 km/h, iako je na toj deonici auto-puta A7 brzina ograničena na 100 km/h.

Vozač se nije zaustavljao, već je na čvoru Hreljin skrenuo prema DC-501, u smeru Oštrovice, povećavajući razmak između svog vozila i presretača. Kako ne bi ugrozili bezbednost saobraćaja, policijski službenici prestali su sa upotrebom zvučnih i svetlosnih znakova pa usporili vožnju presretača.

Sleteo sa puta

Nastavljajući vožnju u smeru kojim je skrenuo vozač motocikla, posada presretača je nakon određenog vremena naišla na saobraćajnu nesreću pa su obezbedili mesto događaja i pozvali hitnu pomoć.

Utvrđeno je da je u saobraćajnoj nesreći učestvovao vozač navedenog motocikla, 47-godišnji hrvatski državljanin. Uviđajem je utvrđeno da je do saobraćajne nesreće došlo zbog brzine neprilagođene uslovima i stanju asfalta pa je vozač u zavoju izgubio nadzor nad motociklom, izleteo izvan ivice asfalta i udario u zaštitnu ogradu. Vozaču je lekarska pomoć pružena u KBC-u Rijeka, gde je utvrđeno da je teže povređen (prelom noge).

Zbog počinjenja saobraćajnih prekršaja iz domene Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima (nepostupanje po znakovima policije za zaustavljanje i nepropisna brzine) protiv 47-godišnjeg vozača će biti podnet optužni predlog, a zbog sumnje na falsifikovanje registarske tablice biće sprovedeno kriminalističko istraživanje.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar