Moskva popušta mere, ukinut karantin za starije od 65

Svet 05. mar. 202123:42
Podeli:
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Stariji građani Moskve i osobe koje pripadaju rizičnim grupama moći će opet da se kreću po gradu nakon što za njih od 8. marta bude ukinuta obavezna mera samoizolacije, saopštio je danas gradonačelnik galvnog grada Rusije Sergej Sobnjanin.

Gradonačelnik je na svom blogu pod nazivom „Još jedan korak ka normalnom životu“ napisao da se „situacija s pandemijom pomalo popravlja“ i napomenuo da broj obolelih pet puta manji u odnosu na vrhunac epidemije krajem prošle godine, a broj hospitalizacija dva do tri puta manji.

Nakon što gradske vlasti ukinu meru obaveznog karantina za osobe starije od 65 godina i sve one građane koji pate od hroničnih bolesti, opet će važiti njihove “socijalne kartice” koje su im, na primer, omogućavale da besplatno koriste javni prevoz, a koje su bile blokirane od aprila prošle godine.

Sobnjanin je podsetio da su u Moskvi već mnoge mere ukinute ili ublažene krajem januara, kada je odobreno otvaranje srednjih škola, muzeja i biblioteka, povećan broj gledalaca u pozorištima i bioskopima i ponovo odobren rad barova i restorana nakon 23 časa.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar