Momak iz SAD-a mamio gejeve preko Grindra pa ih mučio, dobio 23 godine zatvora

Svet 17. okt. 202116:28
Podeli:
Grindr, Grinder, gej čet, gay chat
Foto: Shutterstock/Vladimka production

Muškarac iz Teksasa osuđen je na 23 godine zatvora jer je koristio LGBTQ aplikaciju za upoznavanje kako bi počinio zločine iz mržnje nad homoseksualcima.

Pročitajte još:

Danijel Dženkins (22) priznao je krivicu i osuđen je zbog niza pljački, krađa automobila i drugih zločina na području Dalasa koje je počinio u decembru 2017. godine. Danijel je pripadao grupi od četvorice muškaraca koji su izvodili navedena krivična dela, a on je dobio najstrožu kaznu.

Jednu žrtvu namazali izmetom i urinom

Četvorica muškaraca kreirala su lažne profile na popularnoj aplikaciji za upoznavanje muškaraca, Grindru, te su namamili devet muškaraca. Kada su žrtve stigle na dogovoreno mesto, pretili bi im pištoljem i prisilili da s bankomata podignu gotovinu.

„Optuženi je namerno ciljao nevine žrtve jednostavno zato što je smatrao da su homoseksualci. Ova presuda pokazuje da je motiv zločina mržnja koja je u suprotnosti s našim nacionalnim vrednostima. Takođe ukazuje na to koliko je naše Ministarstvo pravosuđa predano tome da procesuira zločine iz mržnje ili predrasuda, uključujući zločine protiv LGBT zajednice“, rekla je pomoćnica državnog tužioca za građanska prava, Krisi Klerk.

Ministarstvo pravosuđa saopštilo je da su muškarci vređali i ponižavali žrtve. Četiri žrtve su bile fizički napadnute, tri seksualno, a jednu su počinioci namazali izmetom i urinom.

Drugi okrivljeni, Mišel Atkinson, Pablo Sinajseros i Darli Henri, takođe su se u junu priznali krivicu. Atkinson je osuđen na više od 11 godina zatvora, Pablo na 22 godine, a Henri na 20 godina.

BONUS VIDEO: Prvi gej na naslovnici Plejboja: Najzgodnije žene više nisu potrebne

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar