„Mladić će ostati upamćen kao ratni zločinac i ništa više“

Svet 19. jun. 202119:18
Podeli:
Šefik Džaferović Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Ratko Mladić će ostati upamćen kao ratni zločinac, a svi u BiH i regionu treba da prihvate presudu Haškog tribunala, izjavio je član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Ratko Mladić će ostati upamćen samo kao ratni zločinac i ništa više. Svi u BiH i regionu treba da prihvate presudu Haškog tribunala, kako tu kojom je osuđen Ratko Mladić tako i sve druge presude”, istakao je Džaferović, koji prisustvuje Diplomatskom forumu u Antaliji.

Naglasio je da buduće odnose u BiH i regionu treba graditi na osnovu činjenica.

“Naše odnose treba da gradimo na osnovu istine koju je utvrdio Haški tribunal i to treba da bude osnova za budućnost. Svi će se morati suočiti sa istinom o prošlosti, a najbliža istina o prošlosti u BiH iz devedesetih godina je ona koju je potvrdio Haški tribunal”, zaključio je Džaferović.

Dodao je da nema te kazne koja može biti satisfakcija za žrtve genocida i njihove porodice, ali da to što je Haški tribunal osudio Mladića na najveću moguću kaznu koju može da izrekne „samo govori za sebe“.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić pravosnažno je osuđen na doživotni zatvor za genocid u Srebrenici i druge zločine, 8. juna pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove u Hagu.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar