Mladen Grujičić proglasio pobedu na izborima u Srebrenici

Svet 21. feb. 202123:06
Podeli:
Foto: Shutterstock

Zajednički kandidat srpskih stranaka za načelnika opštine Srebrenica Mladen Grujičić proglasio je večeras pobedu na ponovljenim izborima u tom gradu. Predstavnici probosanskih stranaka bojkotovali su izbore u ovom gradu, odluku koju su ranije doneli u Incijativi "Moja adresa: Srebrenica". Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Grujičić, koji je aktuelni načelnik Opštine Srebrenica, rekao je da pobeda bila neupitna, i prvi put, i sada.

„Pravda je pobedila, jer Srebrenicu je u poslednja tri meseca pratila nepravda“, ocenio je Grujičić.

Govoreći o Bošnjacima, koji su većinom bojkotovali izbore, Grujičić je rekao da su oni izdani i rekao da su pojedinci dobijali otkaze.

„Kao što je bilo u ratu, tako je sada i u miru. Shvatili su to mnogi Bošnjaci, ali ogroman pritisak je na njih vršen, da ne smeju da izađu na izbore“, naveo je Grujičić.

„Desilo se što se desilo, ali sada je pobeda još ubedljivija. Ne zato što su Bošnjaci bojkotovali, već zato što smo mi još više dobili“, rekao je Grujičić.

Grujičić je za ATV ocenio da je dobro to što su se srpske stranke organizovale i odgovorile na, kako je rekao, sve podvale i poručio da je uveren da će rezultat biti bolji nego 15. novembra 2020. godine, prenosi RTRS.

„Ovde je pobedila volja naroda, ovde je jasna situacija, jer mi idemo napred i to se stanovnicima Srebrenice sviđa“, rekao je Grujičić ističući da je dobio čestitke od Bošnjaka, koji su čestitali i prvi put i koji su, kako je naveo, iskreni prijatelji.

U Srebrenici su danas održani ponovljeni izbori mesta za načelnika i Skupštinu opštine.

Glasanje je organizovano na 28 biračkih mesta, od kojih 26 redovnih i dva za glasanje birača u odsustvu u Gradaču i Živinicama.

Centralna izborna komisija poništila je ranije rezultate novembarskih izbora na 26 od 29 biračkih mesta u Srebrenici, te na biralištima za glasanje u odsustvu za Srebrenicu u Živinicama i Gradačcu u FBiH.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar