Misteriozni nestanak Gabi Petito: Telo devojke pronađeno u šumi, verenik nestao

Svet 20. sep. 202116:45 > 16:54
Podeli:
Gabby Petito Gabi Petito
Foto: TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Slučaj misterioznog nestanka devojke šokirao je Ameriku, a sada su stigle tragične vesti. Gabi Petito, za kojom se traga od 11. septembra, pronađena je mrtva u nacionalnom parku Grand Teton u Vajomingu.

FBI je saopštio da je pronađeno telo nestale Gabi, i da će obdukcija biti izvršena u utorak, kako bi se utvrdile okolnosti njene smrti. Ona je proglašena nestalom 11. septembra, a poslednji put je viđena 24. avgusta sa verenikom Brajanom Londrijem, koji je sam vratio sa kampovanja na kom su bili.

Sumnju porodice i policije izazvala je činjenica da Brajan nije želeo da sarađuje i ispriča šta se dogodilo tokom kampovanja.

Gabby Petito Gabi Petito
Foto: Octavio Jones / Getty images / Profimedia

FBI navodi da je Gabino telo pronađeno u nacionalnom parku, „u skladu sa opisom njenog verenika“, ali potpuna forenzička identifikacija tela tek treba da bude završena.

Čarls Džons, viši agent FBi Denver, obavestio je javnost o tragičnim vestima, ali nije želeo da otkriva kako je njeno telo pronađeno.

Džozef Petit, otac nastradale Gabi, kaže je da je njegova ćerka promenila svet.

„Kao što svaki roditelj može da vam potvrdi, ovo je jako teško vreme za porodicu i prijatelje. Molimo vas da poštujete našu privatnost i pustite nas da oplačemo našu voljenu Gabi“.

Ričard Benson, advokat porodice Petit, zahvalio se timovima za sprovođenje zakona, kao i onima koji su učestvovali u potrazi na naporima da pronađu nestalu dvadesetogodišnjakinju.

„Vaš neumorni rad i odlučnost pomogli su Gabi, makar na ovaj način, vrati roditeljima“, rekao je Brenson i dodao: „Večno smo vam zahvalni“.

POGLEDAJTE JOŠ:

Verenik u bekstvu, policija odustala od potrage

Verenik nastradale devojke, Brajan Londri, pobeogao je od kuće i odbio saradnju sa policijom. FBI je pretražio njegovo sklonište na Floridi, međutim, nikakvi tragovi nisu pronađeni. Javnost smatra da je policija ispustila krucijalnu šansu u ovom predmetu, jer je Londri „pušten da pobegne“.

Na pitanje zašto nisu odmah pozvali Londrija na ispitivanje, portparol policijske uprave Severne luke Džoš Tejlor, rekao je da policijska uprava nema ovlašćenja da sama izvrši pretres.

„Ne vidim kako bi neko bez svih činjenica u ovom slučaju mogao doći do razumnog zaključka i mišljenja o tom pitanju“, rekao je Tejor u svoju odbranu.

Stručnjaci za nestale osobe naglasili su da, iako verovatno nije bilo dovoljno dokaza da se Londri privede na ispitivanje ili da se dobije nalog za pretres, istražitelji su načinili nekoliko „pogrešnih koraka“ tokom čitavog procesa.

„Uvek morate da pokušate da napravite slučaj, a ako to znači nadzor da vidite gde ide ili šta radi … onda to učinite“, prokomentarisao je penzionisani policajac iz Njujorka. „Ne treba vam nalog za pretres da biste nekoga pregledali.“

Sada se istražitelji suočavaju sa kritikama zbog načina na koji su vodili slučaj, a mnogi kažu da su Londriju vlasti dozvolile da im „promakne kroz prste“ jer ga nisu nadzirale.

BONUS VIDEO Špijunska afera potresa svet

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar