Misica savetnica BiH ministra za ljudska prava

Svet 18. maj. 202018:47 > 18:52
Podeli:
Foto: Facebook/Marina Sevkusic

Novi ministar za ljudska prava i izbeglice Bosne i Hercegovine Miloš Lučić, kojem je 12 godina bilo potrebno da završi privatni fakultet, zasavetnicu je postavio Marinu Ševkušić, koja je poznata po tome što je 2016. osvojila naslov druge pratilje Miss planeta Zemlje za Bosnu i Hercegovinu.

Tu informaciju Ševkušić je saopštila na jednoj društvenoj mreži, navodeći pritom da ima master diplomu iz međunarodnih odnosa.

Na mrežama je moguće pronaći informaciju da je Ševkušić svojevremeno bila menadžerka Akademije za usavršavanje „Future“, namenjene „svima onima koji pokazuju afinitet za modu“.

Uz to što je u svom kabinetu zaposlio bivši pratilju Miss planete Zemlje iz BiH, novi ministar Lučić postavio je za šefa kabineta Mlađena Božovića koji je bio prvi kandidat za tu istu ministarsku poziciju.

Božović nije postao ministar jer su za njega u parlamentu odbili da glasaju zastupnici iz bošnjačkih stranaka insistirajući da na mesto ministra za ljudska prava i izbeglice dođe stručna osoba koja svojim kvalifikacijama može garantovati odgovorno vršenje te dužnosti.

No nakon što je Božovićeva kandidatura propala, alternativa mu je postao Lučić koji je, osim što je studirao više od deset godina, i srednju školu završio za pet umesto za četiri godine jer je treći razred morao da ponavlja.

 

Komentari

Vaš komentar