Ministarka BiH za recipročne mere prema Hrvatskoj

Svet 28. jun. 202014:46 > 14:47
Podeli:
Bisera Turković Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Ministarka spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković najavila je da će sutra predložiti recipročne mere prema Hrvatskoj, nakon informacije o tome da je na graničnom prelazu Doljani putnicima iz BiH onemogućen tranzitni prelazak kroz Hrvatsku prema Neumu, luci BiH na Jadranskom moru.

Hrvatska je pre četiri dana uvela mere samoizolacije za one koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali pravila u slučaju tranzita nisu bila najbolje precizirana, navodi Klix.ba.

„Neosporna je činjenica da Hrvatska kao članica EU mora da poštije zajedničke stavove, ali se ne slažem sa činjenicom da se našim građanima zabrani i tranzit kroz Hrvatsku, tom pre što Hrvatska ima mnogo veći broj novozraženih korona virusom, a značajno manje sprovodi testiranje“, navela je Turkovićeva.

Kako ističe, nije joj poznato zbog čega se Hrvatska odlučila na ovakve mere, ali poznat je pozitivan odnos BiH prema svim zemljama u okruženju kada je reč o turizmu, poslovnim putovanjima i mogućnostima trgovinske razmene u vreme pandemije.

Komentari

Vaš komentar