Ministar policije Crne Gore: Nije vreme za masovne skupove

Svet 27. dec. 202020:58
Podeli:
Sergej Sekulović Foto:Screenshot/Youtube/Vijesti Online

Povodom poziva na javno okupljanje na društvenim mrežama, koje je zakazano za sutra u 12 sati, ispred Skupštine Crne Gore, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović podseća da su masovna okupljanja zabranjena zbog epidemioloških mera radi zaštite zdravlja stanovništva.

„Poštujem i podstičem pravo na izražavanje političkog stava, ali sada nije vreme za masovna okupljanja, važno je da sačuvamo zdravlje i sigurnost. Kršenje zakona treba sankcionisati, ali pozivam da se uzme u obzir puna zaštita ljudskih prava „, rekao je Sekulović.

Kaže da će Uprava policije delovati preventivno, što je najvažnije, ali će, ako je potrebno, preduzeti neophodne mere u cilju očuvanja stabilnog javnog reda i mira i zaštite bezbednosti svih građana Crne Gore.

„Siguran sam da ćemo kao društvo pokazati zrelost i izbeći slučajne situacije koje nikome ne pomažu, ali nas udaljavaju od težnje da izgradimo društvo u kome se problemi prevazilaze dijalogom. Cilj nam je, u skladu sa našim zakonskim ovlašćenjima, pružiti jednaku sigurnost svim građanima. Zbog toga apelujem na građane da odustanu od masovnih okupljanja i da izraze svoje političke stavove kroz oblike koji poštuju zdravstvene mere „, rekao je ministar.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar