Milošević: Ako je moj dolazak gest, imam želudac za to

Svet 28. jul. 202022:11 > 22:55
Podeli:
Knin, tvrđava
Foto: Shutterstock

Potpredsednik hrvatske Vlade Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDS S), izjavio je večeras da odluka o njegovom odlasku na proslavu godišnjice akcije ''''Oluja'''' još nije doneta, ali da je spreman na svaki gest koji bi poboljšao status srpske zajednice u Hrvatskoj i atmosferu u hrvatskom društvu.

„To je važno jer nikad na takav način nismo razgovarali i nikad visoki predstavnik SDS S-a nije bio u Kninu tada. Ova Vlada može jamčiti smanjenje tenzija u društvu. Dosadašnji vladajući narativi i kod Srba i Hrvata išli su na razdvajanje. Moj odlazak ili neodlazak u Knin za mnoge će značiti pogrešku. Za većinu Srba “Oluja“ je traumatično iskustvo…Ne mogu zaboraviti nevine civile ubijene nakon same akcije…“, kazao je Milošević za televiziju N1 Zagreb.

Odluka o dolasku u Knin na proslavu 25. godišnjice ““Oluje““, kako je rekao, biće doneta najkasnije početkom sledeće nedelje.

““Ako je moj dolazak gest, imam želudac za svaku vrstu gesta za koju smatram da bi poboljšala status moje zajednice“, istakao je Milošević.

Milošević je, pored ostalog, rekao da će kao potpredsednik Vlade raditi na izradi operativnog programa za nacionalne manjine, ali i svim strateškim dokumentima za ljudska prava.

Osvrnuo se i na pitanje ustaškog pozdrava ““Za dom spremni““.

„To je teško pitanje koje ideološki stvara podele u društvu“, rekao je on.

Smatra da bi trebalo ići prema zabrani, iako kaže da je svestan da nema dovoljno volje za to.
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar