Saznajemo: Milo Đukanović došao na Cetinje

Svet 04. sep. 202119:00 > 19:32
Podeli:
Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović stigao je pre nekoliko trenutaka na Cetinje. Đukanović je danas, nakon protesta protivnika ustoličenja mitropolita na Cetinju, pozvao građane, svih vera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada.

Još se ne zna da li će Đukanović samo pozdraviti okupljene crnogorske komite, odnosno pridružiti protestu ili će produžiti ka rezidenciji koju ima na raspolaganju na Cetinju.

Pripadnici komita pustili su Đukanovića da pređe kroz barikade i on je jedan od retkih kojem je omogućeno da bez problema uđu u grad.

Đukanović je sa obezbeđenjem i funkcionerima DPS- a ušao u Gradsku kafanu.

Podsetimo, Đukanović je ranije poručio da će 5. septembra doći na protest u crnogorskoj prestonici, ako Srpska pravoslavna crkva (SPC) ne odustane od najavljenog ustoličenja u Cetinjskom manastiru.

Tada je kazao i kako se nada da će biti uvažen njegov zahtev da se ustoličenje održi u nekom drugom gradu i da neće biti potrebe da tog dana bude na Cetinju.

Đukanović je danas, nakon protesta protivnika ustoličenja mitropolita na Cetinju, pozvao građane, svih vera i nacija i političkih opcija, da zajedno doprinesu očuvanju mira, stabilnost i multietničkog sklada, kao i da „odgovorno zaštitimo život i zdravlje svakog građanina, kao i pravo na različitost, kao naše najveće bogatstvo“, objavile su Vijesti.

Njegove pristalice danas protestuju na Cetinju, a tokom protesta zabeleženi su sukobi sa policijom i postavljanje barikada.

BONUS VIDEO: Sukon demonstranata i policije na Cetinju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar