Đukanović: Izbori pokazali da CG razume proces demokratije

Svet 15. sep. 202009:50 > 09:51
Podeli:
Foto: Newsmax Adria

Naša je obaveza da nastavimo da unapređujemo demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava. Da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni, poručio je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović na Tviteru povodom 15. septembra, Međunarodnog dana demokratije.

„Nedavni izbori su potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva. Pokazali su da Crna Gora razume proces demokratije. I potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapaciteta koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija. Samo uz puno učešće, odgovornost i saradnju možemo jačati poverenje i napredovati ka cilju da najviše vrednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca“, poručio je Đukanović.

Prema zvaničnim rezultatima parlamentarnih izbora u Crnoj Gori koji su održani 30. avgista, koalicija “Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović” osvojila je 30 mandata, koalicija “Za budućnost Crne Gore” 27, koalicija “Mir je naša nacija” deset, a platforma “Crno na bijelo” četiri mandata.

Socijaldemokrate (SD) i Bošnjačka stranka (BS) imaće po tri poslanika, a Socijaldemokratska partija (SDP) dva. Po jednog predstavnika imaće Albanska lista “Nik Đeljošaj – Genci Nimanbegu” i koalicija “Jednoglasno”.

Predsednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović zakazao je juče konstitutivni sastanak povodom sazivanja prve sednice novoizabranog sastava parlamenta za sredu.

Komentari

Vaš komentar