Finansije Mila Đukanovića: Prima platu oko 2.100 evra

Svet 11. feb. 202116:03 > 16:05
Podeli:
Milo Djukanovic
Milo Đukanović Foto:EPA-EFE/TOMS KALNINS

"Predsednik Crne Gore Milo Đukanović primio je najveći deo prošle godine, nepunih 2.105 evra", stoji u redovnom godišnjem imovinskom kartonu koji je dostavio Agenciji za sprečavanje korupcije.

On je ujedno i predsednik četiri radna tela – Saveta za odbranu i bezbednost, Saveta za održivi razvoj, klimatske promene, Senata Prestonice i Koordinacionog odbora za prenos posmrtnih ostataka potomaka dinastije Petrović-Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije. Za ove angažmane nije plaćen.

Đukanović je prijavio da je njegova supruga Lidija Đukanović veći deo godine primala malo više od 890 evra.

Pročitajte još:

Kada je u pitanju nepokretna imovina, Đukanović je vlasnik stana od 187 metara kvadratnih koje je stekao otkupom, a nakon ostavinskog postupka razmenom ili nasledstvom stekao je i stambene prostore od 47 i 170 kvadrata, nestambene prostore od 42, 70 i 168 kvadrata, garaže od 81 kvadrat, i oko 110.000 metara kvadratnih zemljišta.

“Vijesti” su u julu objavile da je predsednik Demokratske partije socijalista u imovinskom kartonu kojim se prijavljuje uvećnje imovine vrednosti preko 5.000 evra Agenciji prijavio da je postao vlasnik velikog zemljišta i više nekretnina.

Supruga je, prema kartonu, vlasnica porodične stambene zgrade od 121 kvadrat i 12 kvadrata pomoćne zgrade, 500 kvadrata dvorišta i preko 2.500 kvadrata zemljišta.

Đukanović je od ranije vlasnica “audija a3” iz 2006. godine, a zajedno sa suprugom je vlasnica vaučera.

On je suvlasnik firme “Global Montenegro” i čevrtine “Univerzitatsa” – osnivača Univerziteta Donja Gorica.

U Đukanovićevom imovinskom kartonu se navodi i da je na “Univerzitats” upisano nepunih 20.000 kvadrata zgrade i garaže i malo više od 12.000 kvadrata zemljišta u Donjoj Gorici.

Na “Global Montenegro” upisano je 20.130 kvadrata zemljišta pod hipotekom u Budvi.

Đukanović nije dao saglasnost Agencije da pristupi njegovom bankarskom računu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar