Podeli
Milo Đukanović Foto:TANJUG/SLUZBA ZA INFORMISANJE PREDSEDNIKA CRNE GORE/

Predsedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je uoči sutrašnjeg 9. Kongresa jednoglasno predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Đukanović. Đukanović je najavio da će u Glavnom odboru biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

Kandidati za potpredsednike će biti Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

“Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsednika”, saopšteno je nakon sednice Predsedništva DPS-a koja je održana sinoć.

Među potpredsednicima nema doskorašnjeg premijera Duška Markovića niti kadrova koji su do skoro bili visokopozicionirani u rukovodećim strukturama stranke i izvršne vlasti.

Takođe, na sednici je ponovljeno opređeljenje da se za dve godine svi predsednici Opštinskih odbora kao i predsednik Partije biraju neposrednim glasanjem od strane partijskog članstva.

Naredni kongres crnogorske DPS biće održan sutra, a predsednik te stranke Milo Đukanović je najavio da će u Glavnom odboru biti nešto više od 60 odsto novih ljudi.

On je u intervju za agenciju Mina ocenio da je kongres DPS koji će biti održan u nedelju biti “samo jedan međaš” u istoriji te partije, koji će im pomoći da nastave dalje putem realizacije veoma jasne, konzistentne i realne vizije.

Đukanović smatra da će kongres biti prilika da se promenama koje žele da preduzmu najavi nova etapa u političkom životu DPS-a koja, kako je naglasio, neće mnogo zadiratiu u programska opredelenja.

Prema pisanju medija, u Programu DPS koji treba da bude usvojen na kongresu, navedeno je da će ta stranka stvoriti politički savez koji će se “suprostaviti negatorima crnogorskog identiteta i pokušajima ugrožavanja tekovina referenduma o nezavisnosti iz 2006. godine”.

U Programu se navodi i da je “manipulacija religijskim osećanjima jednog broja crnogorskih građana u režiji Srpske pravoslavne crkve poslužila kao izgovor za napad na fundamentalne vrednosti moderne Crne Gore”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar