Milo Đukanović čestitao Aleksi Bečiću na novoj funkciji

Svet 24. sep. 202018:51
Podeli:
Milo Đukanović Foto:Tanjug/AP Photo/Risto Bozovic

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je čestitku Aleksi Bečiću povodom izbora za predsednika Skupštine Crne Gore. i poželio mu uspeh u obavljanju te odgovorne dužnosti, na dobro države i svih njenih građana. Đukanović je bojkotovao jučerašnju konstitutivnu sednicu Skupštine Crne Gore, što je prvi put od proglašenja nezavisnosti.

„Sporazum koji ste nedavno potpisali sa koalicionim partnerima kojim se afirmiše evropski i evroatlantski put Crne Gore garantuje poštovanje preuzetih međunarodnih obaveza, i izražava spremnost za nastavak reformi i brže usvajanje evropskih standarda, potvrđuje ispravnost dobro odabranog i trasiranog strateškog kursa naše države. Verujem da ćemo i u novim političkim okolnostima, u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, svi obezbediti maksimalnu posvećenost ekonomskom i demokratskom razvoju zemlje, i daljoj izgradnji crnogorskog građanskog multietničkog društva“, piše u čestitki Đukanovića, prenose Vijesti.

Lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić izabran je juče na konstitutivnoj sednici za predsednika parlamenta Crne Gore čime je postao prvi opozicioni zvaničnik koji je preuzeo novu vlast nakon što su tri koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i Crno na bijelo” dobile većinsku podršku građana na parlamentarnim izborima.

Od ukupno 71 poslanika za Bečića je glasalo 45 poslanika iz ta tri saveza, ali i poslanici Bošnjačke stranke i Nik Đeljošaj, nosilac albanske izborne liste “Genci Nimanbegu-Nik Gjeloshaj”.

Poslanici nove parlamentarne većine podržali su lidera koalicije „Za budućnost Crne Gore“ Zdravka Krivokapića za mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore,

Inače, aktuelni predsednik Crne Gore Milo Đukanović bojkotovao je jučerašnju konstitutivnu sednicu Skupštine Crne Gore, što je prvi put od proglašenja nezavisnosti, ali i u prethodnom periodu, da predsednik države bojkotuje konstitutivnu sednicu.

Komentari

Vaš komentar