Milo Đukanović se oglasio o hapšenju bivše predsednice Vrhovnog suda

Svet 19. apr. 202214:04 > 14:42
Podeli:
Foto: EPA-EFEIGOR KUPLJENIK; Nova.rs

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je danas odgovarajući na pitanja studenata tokom diskusije na temu "Crna Gora nakon raspada SFRJ - dostignuća, izazovi i perspektive'' na Pravnom fakultetu u Podgorici da "ne komentariše" hapšenje bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice, ali "ne zato što beži".

„Dozvolimo da državni organi odrade svoj posao. Moramo izbeći oholost institucija i omogućiti pravo na odbranu. Moramo izbeći da ljude unapred hendikepiramo u njihovoj odbrani. Ne komentarišem. Zašto, ne zato što bežim. Ako ovoliko pričamo o vladavini prava moramo pustiti institucije da obave posao. Nemam nijednu informaciju na tu temu. Dozvolimo da nadležni organi rade svoj posao, poklanjam poverenje i tuzilaštvu i sudstvu“, rekao je Đukanović.

Dodao je da se svakom pojedincu mora obezbediti pravo na dostojanstvenu odbranu.

Pročitajte još:

"Ono za šta se kao i uvek zalažem, ako želimo da budemo država vladavine prava, moramo obezbediti pravo svakom pojedincu na dostojanstvenu odbranu. Stranka u postupku mora da ima pravo na odbranu. Moramo izbeći da ljude unapred hendikepiramo u njihovoj odbrani", rekao je.

Medenica je uhapšena preksinoć na aerodromu u Golubovcima, a sinoć joj je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) određeno zadržavanje do 72 sata, nakon čega je vraćena u bolničku postelju Kliničkog centra Crne Gore. Hospitalizovana je juče nakon što joj je oko sedam sati ujutru pozlilo u podgoričkom Centru bezbednosti, piše Vijesti.

Više izvora iz Uprave policije i SDT-a kazali su da specijalni tužioci nekadašnjoj prvoj ženi crnogroskog pravosuđa na teret stavljaju dva krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije i protivzakoniti uticaj.

BONUS VIDEO Abazović o sankcijama Rusiji, neozbiljnosti Krivokapića i problemu sa kvorumom

Komentari

Vaš komentar