Milivoje Katnić otkazao obezbeđenje: Od danas me Bog čuva..

Svet 20. sep. 202114:35
Podeli:
Milivoje Katnic
Milivoje Katnić Foto:Savo Prelević/Vijesti.me

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić obavestio je ministra unustrašnjih poslova Sergeja Sekulovića o odluci da pripadnici njegovog obezbeđenja više ne obavljaju tu funkciju, saopšteno je danas iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) na čijem je čelu Katnić.

„Katnić je objasnio da je odluka doneta zbog ozbiljne zloupotrebe dužnosti određenih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i Sektora policije posebne namene“, navodi se u saopštenju, prenose Vijesti.

Katnić je u petak 17. septembra rekao da po ponedeljka 20. septembra „Bog čuva“.

POGLEDAJTE JOŠ:

On je tada na konferenciji za medije pokazao medijima pitanja na koja šef njegovog obezbeđenja mora da odgovori, jer su navodno ugrozili njegovu bezbednost odlaskom na Cetinje.

Rekao je da će direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu, kojeg ceni, u ponedeljak staviti na raspolaganje policajce koji ga obezbeđuju, da ih ne bi maltretirali zbog njegovog odlaska na Cetinje.

„Od ponedeljka ću javiti da mu stavljam na raspolaganje obezbeđenje i da mu se zahvaljujem“, rekao je tada Katnić najavljujući da će otkazati obezbeđenje da ne bi ugrozio ljude koji su ga štitili.

„Ja bih na Cetinje ušao kolima, pešice…i nema šanse da ne bih izvršio zadatak“, rekao je on u petak.

On je tada objasnio i da je 4. i 5. septembra na Cetinju bio sa tri specijalna tužioca, policijskim timom, te da su bili dežurni u ODT Cetinje, jer je v.d. vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić odredio dežurstva za taj događaj.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar