Milatović: Sveti Stefan da bude u funkciji što pre moguće

Svet 14. jun. 202118:38
Podeli:
Jakov Milatovic ministar ekonomskog razvoja Crne gore
Jakov Milatović ministar ekonomskog razvoja Crne gore Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Crnogorski ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović uputio je pismo predstavnicima hotelskog operatera Amana koja upravlja grad hotelom "Sveti Stefan" i Vilom Miločer, kao i zakupcu "Adriatic properties", očekujući da će hotelski objekti u što kraćem roku biti otvoreni.

POGLEDAJTE JOŠ:

U pismu, u koje su Vijesti imale uvid, Milatović podseća da je u prethodnom periodu imao intenzivne razgovore kako sa predstavnicima lokalne zajednice, Opštine Budva, tako i Morskog dobra, uveren da će se kroz konstantni dijalog sa lokalnom zajednicom doći do trajnog rešenja.

Podsećamo, Aman je pre mesec dana najavio da neće otvarati ekskluzivno letovalište Sveti Stefan – Miločer, što su potvrdili i u kompaniji Adriatic properties, biznismena Petrosa Statisa, te najavili odlazak iz Crne Gore, pa i pokretanje međunarodne arbitraže.

Kao jedan od osnovnih razloga navedeno je to da svojim gostima ne mogu garantovati mir i diskreciju, što je osnovna preporuka Amana, jer meštani Svetog Stefana i Pržna traže pristup Kraljičinoj i Kraljevoj plaži, koje su date u višedecinski zakup zajedno sa hotelskim kapacitetima.

Radnici su u međuvremenu poslati na odmore, ponuđena im je otpremnina i jasno saopšteno da traže posao u drugim hotelima. U rešavanje problema intezivno se uključio resor na čijem je čelu Milatović.

Pismo Milatovića adresirano je na predstavnike Amana i Adriatic properties-a Rolanda Fasela i Gorana Bencuna

„Bilo mi je zadovoljstvo da vas upoznam i da razgovaramo o svim pitanjima u vezi sa Amanom na sastanku koji smo održali 24.maja u Ministarstvu ekonomskog razvoja.

Kao što ste obavešteni, u nadi da ćemo pronaći rešenje za sporna pitanja, Ministarstvo ekonomskog razvoja je 9.juna organizovalo još jedan sastanak na koji su pozvani predstavnici Amana i Adriatic Properties-a, kao i predstavnici Mesne zajednice Sveti Stefan, Opštine Budva, Morskog Dobra, kao i Ministarstva Ekologije, prostornog planiranja i urbanizma.

Nažalost, i pored toga što ste potvrdili prisustvo, predstavnici Amana i Adriatic Properties-a nisu došli na sastanak. Ovaj sastanak je bio još jedna prilika da otvoreno i konstruktivno razgovaramo sa svim zainteresovanim stranama.

Predstavnici Mesne zajednice predstavili su probleme sa kojima se oni i njihovi gosti suočavaju kada je u pitanju kompleks Sveti Stefan (uključujući i Kraljičinu plažu). Navedene nepravilnosti i odsustvo konstruktivnog dijaloga sa predstavnicima Amana je po njihovim riječima i dovelo do izolovanih incidenata.

Nakon sastanka, predstavnici Mesne zajednice izdali su i saopštenje za javnost u kojem navode da će uložiti sve napore da ne ugroze poslovanje Amana i da on nastavi da radi na način na koji je do sada“, navodi Milatović u pismu.

Kako ističe, u Ministarstvu ekonomskog razvoja smatraju to gestom dobre volje i jasnim znakom da je lokalna zajednica takođe zainteresovana da Aman ostane u Crnoj Gori.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar