Milanovićev odgovor Ani Brnabić: Mi smo u EU, Srbija nije i pitanje je kada će

Svet 05. okt. 202113:41
Podeli:
Zoran Milanović Foto:EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Zoran Milanović osvrnuo se danas na izjavu srpske premijerke Ane Brnabić u Mostaru, da ona nije premijerka hercegovackcih Srba, rekavši da ne sluša njene izjave ni, kako je naveo, "njene ni ikoga od junaka doba zlog".

„Mi smo EU, oni nisu. Ako ovako nastave, pitanje je kada će“, rekao je Milanović upitan da komentariše izjavu srpske premijerke u Mostaru.

Brnabić je juče u Mostaru upitana da li je ona premijerka Srba koji žive u Hercegovini, kao što je Milanović rekao da je premijer Hrvata u BiH, odbacila to poređenje i dodala.

„Ne gledam to na taj način. Milanovićeva izjava mi je bila neverovatna i bilo mi je neverovatno da nisu stigle reakcije, čak ni iz Evropske unije. Ja sam premijerka Srbije i mojoj funkciji postoji pandan u BiH“, rekla je Brnabić.

Milanović je potom rekao da je Subotica možda bila nekada grad u kojem je živelo najviše Hrvata, Bunjevaca. Sada, kazao je, više to nije.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Možda će neko reći da su Bunjevci Jermenci, ali u principu su Hrvati“, rekao je Milanović novinarima u Zagrebu, prenelis u hrvatski mediji.

„Subotica je Srbija, u Srbiji je, etnički sastav je drugačiji. Mi smo korektni, ali nismo bedaci. Dakle, srpska nacionalna manjina i mojom borbom i postupcima, mojim odlaskom na godišnicu u Srb, ja sam to radio jer sam mislio da ima smisao, a u Hrvatskoj sam dobijao batine. Ja idem u Grubore, Jasenovac da ne spominjem. Dođem u Oklaj, Prominu, na neka mesta gđe su Hrvati ubijeni, tamo nema predstavnika iz Beograda, nema nikoga. Nismo ni mi budale“, rekao je Milanović i dodao“

„Pupovac je u nemogućoj situaciji. Neki dan je dobro reagovao kada se oglušio na onu nasilničku grešku da se razviju srpske zastave. To je glupo, opet manipulišu narodom. Taj narod je otišao iz Hrvatske zahvaljujući Beogradu“.

BONUS VIDEO Sve praznije plaže u Hrvatskoj

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar