Milanović: Za nedelju dana Hrvatska izgubila 200 miliona zbog francuskih aviona

Svet 03. dec. 202114:26
Podeli:
Zoran Milanović Foto:REUTERS/Borut Zivulovic

Hrvatski predsednik Zoran Milanović ponovo je danas oštro kritikovao kupovinu francuskih bombardera tipa Rafali i konstatovao da je Hrvatska povećanjem tenderske cene za nedelju dana izgubila 200 miliona evra.

„Nije normalno da cena Rafala opet raste i zato nisam hteo da učestvujem u tim pregovorima. Ovoga što se sad događa nije bio svestan ni načelnik OSRH. To su radili ljudi iz MORH-a, ovo je jako ozbiljna stvar, to je poskupelo praktično 20 odsto. Sad ispada da su i dalje jeftiniji od američkih, ali više nisu toliko jeftiniji“, rekao je hrvatski predsednik, koji je već duže vreme u javnom sukobu sa ministrom odbrane Mariom Banožićem.

Kriminalom i nemarom je ocenio to što, kako je rekao, „ni lopatu nisu zakopali“ za hangare za dva dobijena helikoptera tipa „Black Hawk“.

Pročitajte još:

Ne zna, kaže, kako je moguće da se tako nešto događa.

„Kako je moguće da se nije iskoristila praktično ni jedna lipa od evropskog fonda za obnovu. Grad Zagreb nešto radi, ali državni nivo – ništa“, rekao je Milanović na konferenciji za novinare, preneli su zagrebački mediji.

Predsednik je rekao da će pozvati novinare da vide ta, kako kaže, Potemikova sela od hangara. To, dodao je, nisu čak ni Potemkinova sela, jer ona bar imaju fasade.

„Milijarda i milijarda i 200 miliona evra nije isto, to je razlika od 20 posto. Za tu razliku se mogu kupiti “Bradleye“. Za sedam dana smo izgubili 200 miliona evra“, rekao je.

Kritikujući Ministarstvo odbrane i vladu, Milanović je kazao da „oni nisu u stanju da kupe krevete i pisoare javnom nabavkom.

„Nisu u stanju da reše javnu nabavku jer se tu ne može ništa da se ukarede“, naveo je hrvatski predsednik.

BONUS VIDEO Makron u poseti Hrvatskoj

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar