Podeli
Foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je u emisiji "Točka na tjedan" na TV N1 ocenio da je "do devastacije srpskog naroda u Hrvatskoj došlo zbog Beograda". Na pitanje o proslavi vojne akcije "Oluja", Milanović je rekao da joj se daje mitski značaj.

“Tvrđava ima značaj, ali ono dole kod puta nije mitsko i simboličko mesto novije hrvatske istorije. Mislim da proslava treba biti i u Zagrebu”, rekao je Milanović, prenosi N1.

Istakao je da bi bilo dobro da Boris Milošević iz Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), koji je izabran za potpredsednika nove hrvatske vlade premijera Andreja Plenkovića, dođe u Knin i da bi ga on rado tamo video.

“Mislim da je to gest na gest. E sad, hoće li on biti u stanju, imaju li kolege iz SDSS-a želudac za to. Namerno sam rekao tu reč, oni imaju problem s tim. U manjim delovima srpskog naroda to se gleda kao katastrofa, progon i genocid, a priča je malo komplikovanija i mislim da tu Hrvatska može biti ponosna u svemu kako je to planirano, kako je odrađeno, a nakon toga je bilo grešaka kojih smo svesni i za koje je plaćena cena”, rekao je Milanović.

Dodao je i da bi bilo dobro da i Milorad Pupovac dođe u Knin.

Komentari

Vaš komentar