Milanović: Postoje borbene žene i one koje glumataju VIDEO

Svet 08. mar. 202122:08
Podeli:
Foto: Edina Zuko/PIXSELL

Predsednik Zoran Milanović, koji danas boravi u Sisku i Petrinji, ponovo je iznenadio sve novom izjavom. Naime, upitan šta misli o Danu žena, Milanović je rekao da smatra da postoje dve grupe žena - one borbene i one koje, kako je rekao, "glumataju".

„Čestitam Dan žena. Međutim postoje žene i žene. I sve to skupa jako čudi mene i dok god se čudim ja ću o tome govoriti“ rekao je Milanović prilikom posete Baniji, a prenose hrvatski mediji.

Kako je rekao, postoje žene koje su jake i borbene, koje će nasilnike i sve koji im se nađu na putu „udariti u jedno mesto“.

„I postoje žene koje glumataju. To će tako uvek biti. Kao i muškarci“, rekao je predsednik Hrvatske.

Kada su ga novinari upitali da li ponovo misli na holivodske glumice, on je kratko odgovorio:

„Ma pustimo glumice“.

Novinari su hrvatskog predsednika zatim upitali da li to što je izjavio znači da „žene koje glumataju“ ne zaslužuju jednaku zaštitu, a Milanović je odgovorio da „slabiji zaslužuju zaštitu“.

„Učiteljice zaslužuju zaštitu, cure na fakultetu koje su asistentkinje, a moraju da napreduju kroz netransparentan sistem i zavise od starijih kolega, a nisu dovoljno interesantne da se okupi 30 kamera zbog njih“, nastavio je.

On je potom dodao kako mu je drago ako su mu neke žene i borkinje za ljudska prava zamerile izjavu o holivudskim glumicama, ali da mu ne bi bilo drago da su mu sve zamerile je, kako kaže, tu ima i poštenog sveta.

Pogledajte video:

Podsetimo, početkom februara predsednik Milanović je prilikom posete razorenoj Petrinji pričao o slučajevima seksualnog zlostavljanja u Hrvatskoj kada je dao spornu izjavu o holivudskim glumicama.

„Retko se događa da nekakav mašinbravar ili viljuškar maltretira članicu uprave neke kompanije. Kao što se to redovno događa da to rade muškarci prema ženama koje su prema njima u inferiornom ili zavisnom položaju. Kada se takve stvari događaju među ravnopravnima u socijalno, imovinskom i korporativnom smislu, onda je to problem neke druge vrste“ odgovorio je tada Milanović i dodao:

„Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet miliona dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bi trebao da se zanimati. Kada to rade žene koje su zaposlene, službenice, majke ili mlađe kolegnice u akademiji, to je problem“.

On je tom prilikom naveo da je poznato kako se u sistemima, gde se mnogo radi i malo zarađuje, napreduje.

„Nije isto ako je neko razmažena zvezda pa se nakon 30 godina setio nekih stvari nakon što mu je bankovni račun prsnuo kao jodna voda u Sisku ili to radi i govori neka devojka ili žena koja pokušava probiti svoj put do svoje srećne zvezde po istim pravilima kao i muškarci, a to ne može jer je nekakav… da ne kažem što, kinji i maltretira godinama“ rekao je Milanović i dodao:

„Večna stvar, stalna stvar, ništa nova. Mislim da tu Hrvatska s obzirom na ljudske i muške karakteristike, a kao što znate, istorija je nažalost muška istorija. Ratove su nažalost, a i najveći broj izuma smislili i koristili i onda zloupotrebljavali muškarci“ zaključio je predsednik Hrvatske

Komentari

Vaš komentar