Milanović objasnio što je Kolinda u SAD-u i zašto se nije sreo sa šefom UN-a

Svet 21. sep. 202121:01
Podeli:
Foto: EPA-EFE/DANIEL NOVOTNY

Zoran Milanović se prvi put oglasio o tome zašto nije održao sastanak s glavnim sekretarom UN-a, ali je i komentirao informaciju da je bivša predsednica Kolinda Grabar-Kitarović s njim u Americi.

„Nije došla sa mnom, čuo sam je pre sat vremena. Ona je tu, nazvala me pre mesec dana i pitala može li biti u našoj delegaciji. Ja sam rekao – naravno. Jasno mi je šta radi, da ima veze s Olimpijskim odborom i s nekim inicijativama koje zaista nisu bez veze. Ako država može da da platformu, zašto ne“, rekao je Milanović u Njujorku, prenosi Dnevnik.

Objasnio je da se Grabar-Kitarović nije našla na popisu službene delegacije „zbog nekih tehničkih stvari“ pa je misija prijavila posebno.

„Danas smo se čuli, mislim da će doći na večeru“, kaže Milanović.

Objasnio je i zašto se nije sastao s glavnim sekretarom UN-a, što je ranije bilo najavljeno.

„Nije to sastanak, to je trebalo da bude fotografiranje i pet minuta razgovora. U tom trenutku sam ocenio da imam nešto što je produktivnije. Neformalno, tiče se regije, nije u redu da sad sve govorim. Ali u svakom slučaju, državni posao“, kaže Milanović, dodajući da možda isprva nije bilo potpuno jasno da se ne radi o sastanku, već tek o protokolarnom rukovanju.

BONUS VIDEO: Zoran Milanović o Merkeli i Vučiću

Komentari

Vaš komentar