Milanović o Borovu: Policija Plenkovića ne radi svoj posao

Svet 02. maj. 202114:56
Podeli:
Zoran Milanović
Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović rekao je da je "gnusan govor mržnje" u Borovu sramota i za svaku osudu, ali je konstatovao i to da "Pupovčeva i Plenkovićeva policija" nije radila svoj posao.

Pročitajte još:

“Grupa muškaraca danas je u Borovu podsticala na nasilje, koristeći gnusan govor mržnje protiv naših sugrađana Srba. To je sramota i za svaku osudu. Ali video sam da im je tamo, mirnim auto-mimohodom asistirala i policija, policija kojom upravljaju zajedno Plenković i Pupovac. Što je tamo radila policija, ako nije preventivno štitila red i zakon? Još će biti da sam ja kriv što Plenkovićeva i Pupovčeva policija u Borovu nije radila svoj posao danas. Kao što ga nije radila kada je s groblja u Borovu trebalo maknuti mauzolej neplivaču Šoškočaninu. Da, meni smeta, kao što bi mi smetao spomenik Maksu Luburiću. A nekome odgovora da taj spomenik bude tamo i provocira. I da se ništa ne čini”, napisao je Milanović.

N1 Zagreb javlja da je policija identifikovala muškarce, kao i da su išli da polože venac u Borovom Selu, povodom 30. godišnjice ubistva 12 pripadnika vinkovačke Specijalne jedinice policije koje su 1991. godine u Borovu ubili iz zasede.

Podsetimo, grupa navijača marširala je kroz Borovo Selo pevajući „Oj, Hrvatska, mati, Srbe ćemo klati“ i uzvikujući „Ubij Srbina“, a za njom je išao policijski automobil.

BONUS VIDEO:

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar