Milanović: Napokon je Plenković rekao i jednu istinu

Svet 04. maj. 202111:50
Podeli:
Andrej Plenković, Zoran Milanović
Foto: EPA-EFE/Virginia Mayo/BORIS PEJOVIC

Dok se gotovo svakodnevno u Hrvatskoj javno širi mržnja prema Srbima, predsednik i premijer, Zoran Milanović i Andrej Plenković, poslednji incident u Borovu Selu koriste za prepucavanje oko toga čije su vojska i policija.

PROČITAJTE JOŠ:

Nakon što je Plenković juče rekao da policija, koja je inače u vozilima pratila grupu koja je ulicama Borovog Sela uzvikivala „Ubij Srbina“, nije nije njegova ni Milorada Pupovca, kao što nije ni Milanovićeva, oglasio hrvatski predsednik.

„Napokon je Plenković rekao i jednu istinu: da, vojska je NAŠA, to je Hrvatska vojska. Tu je da čuva celovitost i suverenitet naše države i kao vrhovni komandat učiniću sve da ostane hrvatska, ponosna i profesionalna, iznad svake politike. I tu staje sva istina iz Plenkovicevih usta“, naveo je Milanović na svom fejsbuk profilu, prenosi Tanjug.

Istakao je da Hrvatska vojska ne patrolira ulicama, već da je za bezbednost, red i mir građana zadužena hrvatska policija kojom upravljaju Plenković i njegov ministar.

„A za njih je sramotni dogadaj u Borovu Selu je prepodne bio kršenje javnog reda i mira, a popodne postao javno podsticanje na nasilje i mržnju“, naveo je, između ostalog Milanović.

Zaključio je da, dakle, sva odgovornost za (ne)postupanje policije u Borovu Selu vodi do vlade kojom rukovode Plenković i Pupovac.

Osuđujući incident u Borovu Selu, Plenković je, naime, juče rekao da je to „nedopustivo i neprimereno“.

„Policija nije Plenkovićeva ili Pupovčeva, kao što vojska nije Milanovićeva“, rekao je Plenković.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar