Milanović: Čovićevo odsustvo sa sastanka u Briselu ispravno

Svet 13. jun 202216:15
Podeli:
Foto: REUTERS/Denis Balibouse

Nečasno je u koju situaciju je vlada u Zagrebu dovela predsednika Hrvatskog narodnog sabora Dragana Čovića i njegova odluka da ne učestvuje na jučerašnjem sastanku u Briselu bila je "jedina ispravna", ocenio je danas predsednik Hrvatske Zoran Milanović.

Predsednik HDZ BiH Dragan Čović odbio je juče popodne da učestvuje na sastanku čelnika parlamentarnih stranaka BiH sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i objasnio da bi svojim učešćem „dao legitimitet dvojici bošnjačkih članova Predsedništva“, kako naziva Šefika Džaferovića i Željka Komšića koji je na dužnost izabran glasovima Bošnjaka, a ne bosanskih Hrvata.

„Čović nije imao izbora, za mene to nije eksces. Nečasno je u kakvu ga je situaciju dovela vlada u Zagrebu, a sve da bi ispalo da je (premijer Andrej) Plenković proaktivan, da se tu nešto radi. To što se od njega tražilo spada u protivprirodni blud“, izjavio je danas Milanović.

Foto: Printscreen Pixsell/Video

Prema Milanovićevim rečima, ideja je bila da se potpiše bilo kakav "nedopečeni i nedokuvani" memorandum u kojem se daju nekakva obećanja, a sve to kako bi se moglo reći da "Plenković radi nešto proaktivno, a pritom grabež ne prestaje".

POGLEDAJTE JOŠ:

"Organizacija komadanja hrvatskog političkog korpusa je u toku. Za Dragana Čovića učešće u tom procesu je trošak koji on sebi ne može da priušti", rekao je Milanović.

Predsednik Hrvatske, kako napominje Hina, već mesecima zagovara da Zagreb pritisne aktere i u BiH i u međunarodnoj zajednici da se promeni izborni zakon kako bi se na novim parlamentarnim izborima na jesen izbeglo ponavljanje preglasavanja Hrvata u BiH.

BONUS VIDEO Milanović o optužnici iz Srbije: Braćo Srbi, pamet u glavu, koštaće vas

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar