Milanović čestitao Božić pravoslavnim vernicima

Svet 06. jan 202218:06
Podeli:
Zoran Milanovic
Zoran Milanović Foto:TANJUG/ FOTO HINA/ DANIEL KASAP

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović danas je poželeo srećan Božić svim sugrađankama i sugrađanima, pravoslavnim vernicima koji sutra slave najradosniji hrišćanski paznik, a odgovorne je pozvao da pokažu više razumevanja za ljude. Povodom Božića po julijanskom kalendaru ranije danas u Zagrebu je održan prijem u atrijumu pravoslavne gimnazije „Katarina Kantakuzina Branković“ čiji je domaćin bio predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac,

„Blagdan Božića uvek je poziv na bliskost s bližnjima i obiteljsko okupljanje, pa je moja iskrena želja da ga provedete u miru i veselju sa svojim najmilijima.Božić je i prilika da pokažemo međusobno razumevanje i toleranciju, pogotovo u ovako teškom vremenu za brojne naše građanke i građane koji su pogođeni posledicama potresa“, naveo je Milanović u čestitki.

#related-news_1

Istakao je da svima koji božićne praznike i ove godine ne mogu proslaviti u svojim domovima, sa porodicama, treba pokazati solidarnost i ljudsku dobrotu "kao najvažniju poruku Božića"..

Milanović je pozvao odgovorne da pokažu više razumevanja za ljude, pogotovo na Baniji, kojima je nužna pomoć državne vlasti.

"U nadi da ćemo nastaviti graditi tolerantno hrvatsko društvo u kojem će za svakoga biti mesta i mogućnosti, koje će sve hrvatske građanke i građani osećati svojim domom, svim pravoslavnim vernicima još jednom čestitam Božić uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi!", navedeno je u čestitki Milanovića.

Povodom Božića po julijanskom kalendaru ranije danas u Zagrebu je održan prijem u atrijumu pravoslavne gimnazije „Katarina Kantakuzina Branković“ čiji je domaćin bio predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) Milorad Pupovac,

Prijemu je prisustvovao premijer Hrvatske Andrej Plenković koji je izjavio izjavio da će ustrajati na normalizaciji odnosa sa Srbijom i na tome da srpska manjina u Hrvatskoj bude poštovana.

Naglasio takođe i da će ustrajati na politici dijaloga, saradnje i uvažavanja, ali i na obnovi Banije nakon potresa, pronalasku svih nestalih u Domovinskom ratu i osudi onih koji su počinili ratne zločine.

BONUS VIDEO: Milanović - Dodik je poslednji problem BiH

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar