Milanović besan, predsednik sabora vređao poslanicu

Svet 08. apr. 202114:37 > 14:38
Podeli:
Zoran Milanovic
Zoran Milanović Foto:BETAPHOTO/HINA/Daniel Kasap

"Na meni je da branim hrvatsko društvo od licemera i profitera udruženih u razne, kao, neprofitne organizacije, a koje postoje samo da bi skočile kada ih pitaju – što vi (ne)radite? Ili valjda po narudžbi „organizacije“, napisao je predsednik Milanović na Fejsbuku, povodom jučerašnjeg verbalnog "okršaja" predsednika Sabora Gordana Jandrokovića i poslanice "Možemo!" Sandre Benčić. Milanović je poručio Jandrokoviću: "Ženama se u Saboru nije tako obraćalo od vremena spominjanja madraca".

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović osvrnuo se danas na Faejsbuku na jučerašnji verbalni okršaj predsednika Sabora Gordana Jandrokovića i poslanice „Možemo!“ Sandre Benčić.

„Verni sluga svih šefova „organizacije“ – kako je sam nazvao HDZ – Gordan Jandroković pozvao je juče saborsku poslanicu Sandru Benčić da se „pogleda u ogledalo“ i „otkrije sakrivene talente“. Izvan svakog konteksta, ispod svake granice pristojnosti, i to sa mesta predsedavajućeg Hrvatskog sabora.

Od organizacije smo u Saboru čuli “panj”, “smeće”, “pogledajte se u ogledalo”… što je sledeće? Nije se tako obraćalo ženama u Hrvatskom saboru od vremena spominjanja madraca, a s predsedničke stolice nije se govorilo nikada.

Prošla su 24 sata od njegove retoričke bravure kakva se više ne koristi ni na stočnim sajmovima, ali nismo čuli ni glasa od uvek budnih udruženja i borkinja za ženska prava. Ne trebam ja da branim poslanicu Benčić, odbranila se hrabro sama jer je ne samo dorasla već i nadrasla – i retorički i politički – prvog saborskog uzurpatora ovlašćenja.

Na meni je da branim hrvatsko društvo od licemera i profitera udruženih u razne, kao, neprofitne organizacije, a koje postoje samo da bi skočile kad ih pitaju – što vi (ne)radite? Ili valjda po narudžbi „organizacije“, napisao je predsednik Milanović na Facejsbuku.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar