Merkel za revakcinaciju izabrala Modernu umesto AstraZeneke

Svet 22. jun. 202117:18
Podeli:
Foto:EPA-EFE/FILIP SINGER

Nemačka kancelarka Angela Merkel dobila je drugu dozu antikovid vakcine komapnije Moderna posle prve doze Astrazeneke, saopštila je danas njena kancelarija.

„Da potvrđujemo“ da je nemačka kancelarka nedavno dobila drugu dozu vakcine američke firme Moderna posle primanja prve doze švedsko-britanske Astrazeneke 16. aprila, rekao je portparol kancelarke.

Šezdesetšetogodišnja kancelarka dobila je 16. aprila vakcinu Astrazeneke, čija upotreba je bila prekinuta u Nemačkoj na neko vreme posle više slučajeva tromboze prijavljenih u Evropi.

POGLEDAJTE JOŠ:

Upotreba te vakcine koju je dobilo više nemačkih zvaničnika uključujući predsednik Frank-Valter Štajnmajer, u Nemačkoj je rezervisana za osobe starije od 60 godina.

Više zemalja među kojima i Nemačka odlučilo je da kao drugu dozu daju vakcinui koja koristi tehnologiju informacione RNK kao što su Fajzer/Biontek ili Moderna, i primene mešane vakcine posle prve doze Astrazeneke.

Više od polovine (51,2) odsto nemačkog stanovništva, odnosno 42,5 miliona ljudi dobilo je najmanje jednu dozu antikovid vakcine a 26,3 miliona, odnosno 31,6 odsto su potpuno vakcinisani, prema podacima koje je danas objavio institut Robert Koh.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar