Merkel: Crna Gora je najnaprednija država – kandidat za članstvo u EU

Svet 14. sep. 202116:55
Podeli:
Angela Merkel Foto: AP Photo/Marko Drobnjakovic

Predsednik crnogorske vlade Zdravko Krivokapić učestvovao je na radnom ručku sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i liderima zemalja Zapadnog Balkana u Tirani, čija je glavna tema bila regionalna saradnja i mehanizmi za njeno unapređenje.

POGLEDAJTE JOŠ:

„Crna Gora je najnaprednija država – kandidat za članstvo u Evropskoj uniji (EU)“, kazala je Merkel tom prilikom, saopšteno je iz Vlade.

U saopštenju se navodi i da je Merkel „apostrofirala važnost ideje zajedničkog regionalnog ekonomskog tržišta, koja po njenim rečima, može koristiti svim državama Zapadnog Balkana“.

Iz Vlade su poručili da je „Krivokapić zahvalio Merkel na priznanju koje je udielila Crnoj Gori, te na prepoznavanju reformskog i evropskog kursa nove vlade“, prenose Vijesti.

„Na radnom ručku je dodatno naglašena potreba da se u narednim godinama nastavi rad u okviru Berlinskog procesa, kao jedne od najznačajnijih diplomatskih inicijativa od 2014. godine, čiji je cilj proširenje EU. U tom smislu je izražena težnja da sve zapadnobalkanske države posvećeno rade na procesima unutrašnjih reformi, kako bi proces EU integracija tekao brže i intenzivnije“, piše u saopštenju Vlade.

BONUS VIDEO Merkel u Beogradu – poruke i nasleđe

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar